Legutolsó adásunk

ÁlomÉpítők - Extra

Kiemelt partnerünk

Álomépítők riportok

ÁlomÉpítők3 - ASSA ABLOY

ÁlomÉpítők3 - KOBOX MO Kft.

Ki nyújtja a kültéri dekoratív megoldásokat?

Interjú Lang Attilával és Simon Mihállyal, - az Álomépítők 3. évadjának kültéri, kreatív megoldásait nyújtó Kobox Mo Kft. ügyvezetőivel.

Miért döntöttetek úgy, hogy támogatjátok az Álomépítők műsorát?

Látjuk, hogy nagy szükség van a mai világban a segítségre. Mindketten családos emberek vagyunk, több gyermekkel, és át tudjuk érezni a bajba jutott családok sorsát. A műsor olyan mondanivalót közvetít, mellyel azonosulni tudunk, és melyet mind szélesebb körben el kell hinteni. Ha mindenki csak egy kicsivel segítene másokon, jobb lenne a világ.

Hogyan reagáltak a kollégák a támogatás hírére?

Meglepetten fogadták a hírt, mert el sem tudták képzelni, hogy egy (főleg) kültéri megoldásokkal szolgáló cég mivel járulhatna hozzá a családok jobb lakáskörülményeihez. Aztán miután körvonalazódtak a helyszínek, felszínre került a kreativitás, és teljesen egyértelművé vált, hogy hol, miben tudunk segíteni. Vannak építész kollégák, illetve egy tájépítészünk, aki nem mellesleg rehabilitációs szakmérnöki végzettséggel is rendelkezik, ezért mondhatjuk, hogy profi csapat kezébe kerültek a feladatok és a végrehajtás is. A fizikai munkaerő is örömmel építette meg a Kobox installációkat, pontos, precíz munkájukban a tudásuk legjavát adták.

Pontosan mivel foglalkozik a KOBOX MO Kft.?

100%-ig magyar tulajdonú cégünk ún. gabion termékek gyártására, forgalmazására és építésére specializálódott. A gabion egy olyan építési technológia melynek során fém „ketreceket” jellemzően kő töltőanyaggal töltünk meg, és az így kialakuló stabil objektum funkcionál támfalként, kerítésként, virágtartóként és még sok egyéb kreatív megoldást is nyújthat a rendszer. Felismertük a technológia rendkívüli előnyeit, szépségét, szerethetőségét, és igyekszünk az érdeklődők számára is vonzó termékeket alkotni. A gabion, kőbox eleinte ipari környezetben és vonalas létesítmények (autópálya, vasút) mentén volt elterjedt, kedvelt megoldás, azonban annyira kreatívan alkalmazható, hogy a lakosság körében is méltán lesz egyre népszerűbb, mi is ezen dolgozunk. A kedves érdeklődők figyelmébe ajánljuk honlapunkat, melyen a csapatunk által épített referenciák, galéria mellett számos hasznos olvasható információ, ötlet is helyet kap. Egy kicsit hadd dicsekedjünk: van saját fejlesztésű kerítésrendszerünk (F1), amelyből évről évre többet adunk el, és mi vagyunk az elsők Magyarországon, akik íves kőkosárból építettek megközelítőleg 350m2 látszó felületű támfalat (M0 autópálya mentén). Ha igény van rá, a tervezéstől egészen a kivitelezésig lebonyolítjuk a gabionépítést. Ezidáig nagyon pozitívak a visszajelzések, tetszik az embereknek a Kobox gabion természetessége, egyedire szabhatósága, gyors, tiszta építhetősége és nem utolsó sorban az, hogy problémamentes a fenntartása. A jól kivitelezett Kobox egy életen át kitart, legyen az kerítés, vagy támfal...

A jövőben is terveztek hasonló támogató akciókat?

Kimondottan nem tervezünk előre támogató akciókat, azonban szívesen fogadjuk a megkereséseket, és ha tudunk, segítünk.

 

Copyright © 2019 - ÁlomÉpítők