Legutolsó adásunk

ÁlomÉpítők - Extra

Kiemelt partnerünk

Álomépítők lakásátépítések

3. helyszín - Budapest, Margit körút


Előző kép Következő kép

Andrea és férje Zsolt 5 gyermekével él a 2. kerületben egy 47nm-es, egyszobás lakásban. 13 éve költöztek fel Hajdúnánásról, mert az apa Pesten kapott munkát. Egy évig a sógornőnél laktak, aztán kaptak egy alagsori szociális lakást.A lakás penészes, salétromos, befolyik a szennyvíz. Mindenük szétrohadt, a ruhák is penészesek, ezért kint tartják őket a fotelban a penész és a helyhiány miatt.

Évek óta próbálkoznak a családsegítőnél a minőségi cserével, de eddig csak szóbeli ígéretük van arra, hogy átköltözhetnek a Margit körútra egy 3.emeleti, 60 nm-es lakásba. A család alkalmi munkából él. A férj kőműves, de nehéz dolgoznia, mivel kétszer volt már tüdőbevérzése, és gerincsérvvel műtötték is.

A nehézségek ellenére a szülők mindent megtesznek gyermekeikért. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen Zsolti négyszeres magyar bajnok kajakos az UTE csapatában, Kitty júdózik, fantasztikus eredményeket ér el a versenyeken.

A gyerekek nehezen viselik ezt a nehéz életet, de nem hőbörögnek. Egyszerű vágyaik vannak, mert így nevelték őket. Réka pl. azt szeretné, ha színes szobája lenne és egy olyan ágya, amin ki tudja nyújtani a lábát.

 

Copyright © 2024 - ÁlomÉpítők