Legutolsó adásunk

ÁlomÉpítők - Extra

Kiemelt partnerünk

Álomépítők hírek, események

alomepitok_hir_15

Egy édesanyának és sorstársának segített az Álomépítők - 2011.11.17.

Egyik nehézség után a másikkal kellett megküzdenie Rolkó Zsuzsának, aki beteg kislányával magára maradt, mert férje elhagyta őket. A nehéz helyzetben élő édesanyának és sorstársának az Álomépítők csapata segített.

Zsuzsa most 11 éves lánya, Roberta, hat hónapra született, a szülés közben agyvérzést és vérmérgezést is kapott. A kislány azóta epilepsziás és nagyothall, a nagybeteg gyereket az anya egyedül próbálja eltartani. Az édesanya raktárosként dolgozik, mellette még takarítást is vállal. Intézményi kommunikátornak tanult, de nem tud elhelyezkedni a szakmájában.

A csonka család Vecsésen él, de Pestre járnak dolgozni és iskolába, az utazás viszont rettenetesen megviseli a kislányt. Az iskola felajánlotta, hogy Roberta legyen bentlakásos, de Zsuzsa hallani sem akar róla. Ahogy ő mondja: számára áldás a gyermeke, náluk még nem vágták el a köldökzsinórt, el sem tudja képzelni, hogy ne ő nevelje.

Zsuzsa később találkozott egy sorstársával, Tunyogi Zsuzsival. Az ő fia, a most 25 éves Imi sclerózis multiplex-ben szenved, és féloldalas izomsorvadásban. Az asszony házassága tönkrement, ezért fiával, Pestre költözött és hasonlóan beteg gyerekeken próbál segíteni egy alapítvány munkatársaként. Tunyogi Zsuzsi olyannyira szívén viseli mások gondját, hogy két saját gyermeke mellé befogadott egy félárva nagylányt is. A két Zsuzsát összekovácsolta közös sorsuk, mindenben támogatják egymást, hiszen csak egymásra számíthatnak.

Éppen ezért döntött úgy az ÁlomÉpítők csapata, hogy egyszerre segít a két édesanyán. A sorstársak egymás mellett kaptak lakást, így bármikor átszaladhatnak a szomszédba, ha segítségre van szükségük. Zsuzsa és lánya vidám színű, világos lakásba költözhettek be, ahol Roberta saját álomszobát kapott. Mivel a lány imádja a pöttyöset és Minnie egeret, ezzel díszítették fel saját birodalmát. Tunyogi Zsuzsa és fia szomszéd lakása már felnőttesebb lett, Imi szobája kék színt és filmes díszítést kapott.


A hír forrása: Blikk.hu

 

Copyright © 2024 - ÁlomÉpítők